• Omgeving •

De Veluwe bij Rheden

De Veluwe

Rheden is een klein dorp (7500 inwoners) aan de weg van Arnhem naar Dieren/Zutphen. Links van deze weg ligt de Veluwe met onder andere de Posbank, het Rozendaalse Zand en uitzichtpunt Herikhuizen. Je kunt hier wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden of gewoon van het uitzicht genieten. Er is een schaapskooi met een grote kudde schapen. Maar die kunnen natuurlijk ook op pad zijn met de herder. Op de Veluwe kun je naast schapen ook paarden, wilde zwijnen, herten en allerlei andere bosdieren tegenkomen. Vanaf onze B&B is het 10 minuten lopen naar de bosrand.

De bekende mountainbikeroute (52 km) komt vlak langs de B&B.

Landgoederen

De Veluwezoom, zoals het gebied tussen Arnhem en Dieren heet, staat bekend om de talrijke landhuizen. Ze noemen het gebied daarom ook wel Gelders Arcadië. Links en rechts van de Arnhemsestraatweg/Zutphensestraatweg zie je de landhuizen en kastelen overal staan. Maar niet alleen de landhuizen zijn mooi, er staan ook prachtige Pippi Langkous-villa’s in De Steeg en vooral ook in Ellecom.

Het huis op de foto is De Valkenberg en was als laatst in gebruik als zorghotel. Als er geen blaadjes aan de bomen zitten, dan kun je het vanuit de B&B zien liggen.

Water

Rheden is ook een goede watersportlocatie. Aan de andere kant van de IJssel ligt een fijne waterplas waar het nooit druk is. Ideaal voor zwemmen, zeilen en kanoën. Je kunt er naartoe met het pontje (voet en fiets). Dat vaart de hele dag door en in de zomer zelfs tot 20 uur. Je kunt dus gezellig op het strandje eten. (Wel zelf meenemen, want er is geen horeca.) In Rheden zelf is een leuk zwembad.

Steden

Wil je een stad bezoeken, dan zijn Doesburg, Zutphen, Nijmegen en Arnhem leuk om naar toe te gaan. Een dagje naar Duitsland is ook een optie, bijvoorbeeld naar Kleef of Emmerich.

Voorzieningen in Rheden

Rheden is niet groot, maar er zijn veel voorzieningen. Er zijn drie supermarkten en bij het Bezoekerscentrum Veluwezoom kun je allerlei vervoersmiddelen huren. Het NS-station ligt op 10 minuten lopen van de B&B, de bushalte op 1 minuut lopen en er zijn allerlei horecagelegenheden, van snelle hap tot chique dineren.

Met de kinderen

Speeltuinen: er zijn meerdere speeltuinen in Rheden. Vraag ons er even naar. We vertellen je graag waar je ze vindt.

Zorgboerderij De Munnikenhof Rheden

Spelen in de natuur

Dierense speeltuin

Spelerij Dieren

Rhedense Schaapskudde / Schaapskooi

Speurtocht Bezoekerscentrum Veluwezoom